Primăria Mica județul Mureș

Măsuri prevenire răspândire Coronavirus

                                 ÎN ATENȚIA CETĂȚENILOR COMUNEI MICA

           Stimați cetățeni, vă solicităm să dați dovadă de maximă responsabilitate și implicare în prevenirea și limitarea răspândirii infecțiilor cu Coronavirus !

           Având în vedere faptul că în ultimele zile mai mulți locuitori ai comunei Mica s-au întors din străinătate, din țări considerate a fi în "Zona Galbenă" (pentru izolarea la domiciliu) și în "Zona Roșie" (pentru carantinare), și care nu respectă obligația de a se autoizola la domiciliu pentru o perioadă de cel puțin 14 zile, dând dovadă de o iresponsabilitate totală și de sfidera a bunului simț, atragem atenția tuturor persoanelor în cauză să respecte întocmai măsurile dispuse de autorități.

            Aceste persoane se vor autoizola la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile de la data întoarcerii din călătorie, respectiv de la data ultimului contact cu o persoană simptomatică/confirmata. În acest timp, vor fi monitorizate de către medicul de familie sau, în lipsa acestuia, de către Direcția de Sănătate Publică.

           Autoizolarea se aplică tuturor membrilor familiei și persoanelor care locuiesc la același domiciliu, pentru o perioadă de 14 zile de la data întoarcerii din călătorie, respectiv de la data ultimului contact cu o persoană simptomatică/confirmată.

          Toți au obligația de a NU părăsi domiciliul declarat, în care se află de la momentul autoizolării.

           În cazul nerespectării acestor obligații se vor aplica sancțiunile prevăzute de lege.

           Pentru orice probleme în legătura cu autoizolarea la domiciliu, carantină, spitalizare, se va contacta Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Mureş (DSP), la următoarele date de contact:
- 0265-261152- Serviciu de Permanenţă 24 ore din 24 ore.
- 0731-338057 şi 073133 8064 zilnic, în intervalul orar 08:00-20,00.

          De asemenea, pentru alte informații vă stăm la dispoziție la numărul de telefon 0265 454112.

          Cu stimă,

                             PRIMARUL COMUNEI MICA

                                    SZEKELY Ladislau